duminică, octombrie 12, 2025

Nespresso obține certificarea Rainforest Alliance pentru cafeaua regenerativă

Share

Prima companie la nivel global cu această certificare

Nespresso devine prima companie la nivel global care primește certificarea Rainforest Alliance pentru cafeaua provenită din ferma lui Yamileth Chacón din Costa Rica. Rainforest Alliance a lansat recent un standard dedicat agriculturii regenerative, care atestă fermele ce aplică practici pentru regenerarea solului, creșterea biodiversității și menținerea echilibrului ecosistemelor.

Angajament de lungă durată pentru sustenabilitate

Nespresso a integrat deja metode regenerative în lanțul său de aprovizionare, prin colaborări de lungă durată cu fermierii din întreaga lume. De peste două decenii, compania sprijină protejarea ecosistemelor din regiunile unde se cultivă cafeaua și întărește reziliența comunităților locale. Achiziția de cafea certificată conform noului standard marchează un moment important în parteneriatul cu Rainforest Alliance, început odată cu lansarea programului AAA Sustainable Quality™. În 2022, Nespresso a susținut dezvoltarea Rainforest Alliance Regenerative Coffee Scorecard, cadru dedicat fermelor mici pentru tranziția către practici regenerative, care a stat la baza acestui standard.

Citește și: Nestlé România a susținut testarea vocațională a peste 15.000 de adolescenți din șase județe

„Această certificare este o recunoaștere a eforturilor pe care le facem pentru a susține comunitățile de fermieri în procesul de adoptare a modelului de agricultură regenerativă. În România, vedem un interes tot mai mare din partea consumatorilor pentru produse care au un impact pozitiv asupra mediului, iar cafeaua certificată pentru proveniența din agricultură regenerativă răspunde acestei nevoi reale. Pentru Nespresso, acțiunile de sustenabilitate au impact direct în gustul cafelei și ne bucurăm să le oferim clienților noștri nu doar o cafea de înaltă calitate, ci și certitudinea că alegerea lor contribuie la un viitor mai sustenabil”, a declarat Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso România.

Cum funcționează certificarea

Certificarea Rainforest Alliance se bazează pe principii științifice și ajută fermierii să măsoare progresul lor regenerativ în cinci domenii: sănătatea și fertilitatea solului, reziliența climatică, biodiversitatea, conservarea apei și mijloacele de trai. Peste 50% dintre consumatori declară că preferă brandurile certificate de Rainforest Alliance, pentru că le oferă încredere (IPSOS 2025).

„Bazat pe patru decenii de expertiză în agricultura sustenabilă, noul nostru standard îmbină rigoarea științifică și practicile regenerative, adaptate culturilor și regiunilor fiecărei țări. Ne dorim să accelerăm tranziția către un model agricol nou, care protejează, reface și regenerează ecosistemele de care depindem cu toții. Noul sigiliu le oferă consumatorilor posibilitatea de a susține această tranziție, prin evidențierea produselor ce provin de la fermele care au adoptat metode regenerative. Pentru fermieri presupune recunoașterea eforturilor, acces la mai multe piețe de consum și o valoare crescută pentru cafeaua lor, toate alături de susținerea unui viitor rezilient, atât pentru oameni, cât și pentru natură”, explică Santiago Gowland, CEO Rainforest Alliance.

Începând din 2026, sigiliul Rainforest Alliance va fi vizibil pe ambalajele sortimentelor de cafea provenite de la fermele care practică agricultura regenerativă. Până în 2030, organizația intenționează să sprijine 100 de milioane de fermieri și lucrători în adoptarea practicilor regenerative și sustenabile.

Sursa foto: CommonShare

Teodora Helerman
Teodora Helerman
Redactor online, content writer, blogger și social media specialist, cu experiență în redactarea și publicarea știrilor, crearea de conținut original și adaptarea materialelor pentru diverse platforme digitale.
spot_img
spot_img

Articole similare